Royal Diesel

Get Adobe Flash player

Kerékcsapágy

Kerékcsapágy: a kerék motorja!

Kerékcsapágy: a kerék motorja Kerékcsapágy: a kerék motorja

A kerékcsapágy ugyan csupán egy öklömnyi autóalkatrész, amelyből egy autóban általában négy darab van, mégis ezek a forgó alkatrészek biztosítják a kerekek mozgását, ezért hibátlan működésük kulcsfontásságú.

A kerékcsapágy kapcsolatot biztosít a kerék és a kerékagy között, fontos szerepe a kerék megfelelő forgásának biztosítása nagy sebességnél is. A kerékcsapágy hordja a jármű teljes tömegét, amely kanyarokban, fékezésnél, jelentősen megnő. Ezért a kerékcsapágy belsejében levő pár centis görgőknek óriási erőt kell elbírnia.

A modern csapágyakban érzékelők is találhatók, amelyek mérik a kerék forgását, és így adatokat biztosítanak a blokkolásgátlónak (ABS) vagy elektromos menetstabilizátornak (EPS).

Bár egy gépjármű kerékcsapágyainak élettartama elméletileg megegyezik az autó élettartamával, a magyar utak rossz minősége miatt előfordulhat, hogy a kerékcsapágy cserére szorul. A csere oka lehet az is, ha nedvesség vagy por jut a csapágyakba vagy ha a kenőanyag kifolyik. Erre általában egy búgó hang figyelmeztet, amely először főként kanyarokban jelentkezik, később állandósul egyenes haladásnál is. Ekkor azonnal menjen szervizbe, különben a kerék túlmelegszik. Ez tűzveszélyt okozhat, illetve a jeladók (pl.: ABS, EPS) meghibásodását. Erős kopás esetén a kerék be is ragadhat.

A legjobb a megelőzés!

Ha járművének éves műszaki ellenőrzését végezteti, kérje a kerékcsapágy ellenőrzését is!

A már meghibásodott kerékcsapágy cseréjét csak szerviz végezheti el megfelelően a megfelelő szerszámok és szaktudás birtokában. Az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy mennyiért szerzi be a járművéhez szükséges kerékcsapágyakat.

Cégünk a TRW kerékcsapágyait forgalmazza, melyeket sokkal olcsóbban szerzünk be, mintha az autót forgalmazó cégen, vagy annak szervizén keresztül vásárolna meg.

A kerékcsapágy cseréjéhez ugyan szüksége van egy jó szervizre, de magát a csapágyat akár Ön is meg tudja rendelni. Így garantált, hogy a legjobb áron, vadonatúj, a gyárival megegyező alkatrészhez jut hozzá.

Járművének pontos beazonosítása után máris árat tudunk adni Önnek a szükséges kerékcsapágy beszerzésére. Meg fogja látni, hogy ezzel igen jelentős összeget tud megtakarítani!

Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 353 9106 vagy a +36 70 455 2064 telefonszámon!

Tovább a kategóriában: « Fékmunkahenger, fékbetét csere

alkatresz-ajanlat

Hólánc, hókarom

 

Elérhetőségek

Royal Diesel

2310 Szigetszentmiklós

Csokonai köz 3/16

Telefon: +36 1 353 9104

+36 1 353 9106

Fax: +36 1 353 9106

Mobil: +36 70 455 2064

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

bosch-logo DelphiLogo 20130726092527 59309 Logo Siemens110930 STANADYNE LOGO trwautomotive