Royal Diesel

Get Adobe Flash player

30 éve BMW dízel motorok

30 éve BMW dízel motorok 30 éve BMW dízel motorok

Az 1980-as évek elején a BMW rajongói biztosan nem gondolták volna, hogy dízel motor fog dübörögni kedvenceik motorházteteje alatt. Akkor a dízel motor még hangos és lomha volt, aminek a legfőbb tulajdonsága a takarékosság. De kinek kéne egy lomha és takarékos BMW?

Az 1970-es években bekövetkező olajválság minden gyártónál takarékos megoldások fejlesztését indokolta. 1975-ben merült fel először a BMW berkein belül a dízel motorok alkalmazása. Az a fejlesztő mérnökök számára egyértelmű volt, hogy egy dízel BMW-nek különlegesnek kell lennie. A kérdés az volt, hogyan lehet a dízel motor gazdaságosságát a BMW-től elvárt menettulajdonságokkal felvértezni.

A BMW mérnökei ezért már a kezdet kezdetén soros, hathengeres motor mellett tették le a voksukat, amit örvénykamrás hengerfej és a turbófeltöltés egészít ki.

Az új dízel motor a BMW 5-ös szériájában mutatkozott be 1983 tavaszán.  A BMW 524td kategóriájának legerősebb motorjával sportos élményt kínált gazdaságos üzemeltetés mellett.

Érdekes vonatkozása a BMW dízel motorjának, hogy a fejlesztés vezetője a magyar származású Dr. Anisits Ferenc volt.

A fejlesztés nem állt le. 1985-ben mutatták be a dízel BMW első turbó nélküli atmoszférikus motorját a BMW 324d modellben.

1987-ben készült el a BMW első elektronikus dízel motor szabályozó áramköre, amely a BMW 524td és a BMW 324td modellekben jelent meg.

1996-ban már a 7-es BMW-t is kínálták dízel motorral.

1998-ban mutatkozott be a hengerenként négyszelepes dízel motor változó geometriájú turbóval, közvetlen befecskendezéssel és magasnyomású szivattyúval. Ugyanebben az évben alkalmaztak BMW-ben common rail rendszert.

Magyarországon is számos dízel BMW fut már. Nem egy közülük benne van abban a korban, mikor a dízel motor nagygenerálra szorul. Akármennyire is gazdaságos volt eddig az üzemeltetés, az akár hét számjegyű árajánlat után a legtöbb BMW tulajdonos átgondolja, érdemes volt-e a dízel motoros változatot választani.

Van azonban megoldás arra, hogy a dízel fejújítás költségét jelentős mértékben csökkentse.

Ha a szerviz megmondja, hogy pontosan melyik BMW dízel autóalkatrész beszerzésére van szükség, akkor keressen meg minket. Járművének pontos beazonosítása után azonnal árat tudunk adni a szükséges BMW dízel autóalkatrész beszerzésére. Így igen jelentős összeget tud megtakarítani.

Ha szeretné közvetlenül tőlünk megvásárolni az autójához való BMW dízel autóalkatrészt, hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 353 9106 vagy a +36 70 455 2064 telefonszámon.

alkatresz-ajanlat

Hólánc, hókarom

Elérhetőségek

Royal Diesel

2310 Szigetszentmiklós

 

Csokonai köz 3/16.

 

hivja most royal mobil

 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

bosch-logo DelphiLogo DENSO Logo Siemens110930 STANADYNE LOGO trwautomotive