Royal Diesel

Get Adobe Flash player

Dízel blog Benzin vagy dízel? A dízel ár döntő tényezői

Benzin vagy dízel? A dízel ár döntő tényezői

Benzin vagy dízel? A dízel ár döntő tényezői Benzin vagy dízel? A dízel ár döntő tényezői

Ha autót akar venni, nagy kérdés, hogy benzin vagy dízel üzemű jármű a gazdaságosabb. A dízel ár meghatározó tényezőit azonban sokan nem a megfelelő hangsúllyal veszik figyelembe. Mert mi a dízel ár leginkább meghatározó szempontja a legtöbbek szerint? A dízel üzemanyag ára és a fogyasztás. „A dízel valamivel kevesebbet fogyaszt, mint amennyivel többe kerül a dízel üzemanyag ár, ezért érdemes dízel autót venni” – gondolják.

Tényleg ettől függ a dízel ár?

Ez a gondolatmenet jó, ha vadonatúj autó vásárlásán gondolkodik. Mert ilyenkor a dízel ár befolyásoló tényezői közé még nem számít bele a motor javítási, karbantartási költsége. Ha azonban a „benzin vagy dízel” kérdésbe a motor javításának költségét is beleveszi, akkor teljesen más kép bontakozik ki.

Benzin vagy dízel motor? Mennyi a karbantartás?

A modern dízel motorok sokkal bonyolultabbak, összetettebb szerkezetek mint a benzines társaik. A dízel motorról az elmúlt 50 évben az a (ma ár nem helytálló) beidegződés alakult ki, hogy: „a megszűrt moslékkal is elmegy”, és hogy „gyakorlatilag nem igényel karbantartást”. Ez az 1980-as évek végéig, a fekete füstöt eregető dízel Merdzsókra igaz lehetett, de a common rail, PDTDI, az EGR szelep megjelenése, és a környezetvédelmi normák szigorodása miatt napjaink járműveire ez már nem áll.

Napjainkban a dízel motorok kedvező károsanyag kibocsátási tényezőit, jó hatásfokát és nagy teljesítményét mikroszkopikus pontossággal kialakított alkatrészekkel, elektronika hegyekkel, számítógépes vezérléssel valósítják meg. Ami azt jelenti: a dízel ár az egekbe szökik, ha az autót először kell garancián kívül szervizbe vinni. Ennek alapján átgondolásra szorul a „benzin vagy dízel” kérdés.

Tény, hogy a benzin motorok is egyre bonyolultabbá válnak. Már a benzines autókban is van közvetlen befecskendezés, turbó, elektromos vezérlés, stb. Így a szerviz költségek a benzines autóknál is mennek az egekbe.

Benzin vagy dízel autóalkatrész ár

Ha benzines járműve van, annak szervizelési költségét nem tudjuk csökkenteni. Ha viszont dízel járműve van, többféle megoldásunk is kínálunk, amivel a javítás, karbantartás költségét jelentősen csökkenteni tudja.

Mivel a piaci árnál alacsonyabb áron szerzünk be Bosch, Delphi, Denso és Siemens VDO dízel alkatrészeket, ezért sokkal kedvezőbb áron tudjuk azt szállítani Önnek, mint ha gépjármű szervizbe szerzi be azt.

Ne higgyen nekünk! Kérjen árajánlatot most!

Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 70 455 2064 telefonszámon!

alkatresz-ajanlat

Hólánc, hókarom

Elérhetőségek

Royal Diesel

2310 Szigetszentmiklós

 

Csokonai köz 3/16.

 

hivja most royal mobil

 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

bosch-logo DelphiLogo DENSO Logo Siemens110930 STANADYNE LOGO trwautomotive