Royal Diesel

Get Adobe Flash player

Dízel blog Volvo Drive E: saját fejlesztésű dízel motor

Volvo Drive E: saját fejlesztésű dízel motor

Volvo Drive E: saját fejlesztésű dízel motor Volvo Drive E: saját fejlesztésű dízel motor

Általánosan bevett szokás, hogy az autó gyártók dízel motort nem saját maguk fejlesztenek, hanem más gyártótól vásárolnak. A Volvo most mégis vadiúj dízel motort tervezett. Nézzük milyet, és miért!

Volvo dízel: megéri fejleszteni?

Egy új dízel motor család kifejlesztése sok buktatóval és munkával jár. Ha nem hiszi, olvassa el a Mercedes vagy a BMW dízel fejlesztéseiről szóló cikkünket. Hosszabb távon azonban a befektetett munka általában sokszorosan megtérül. A Volvo az elmúlt években mintha veszített volna korábban a biztonsággal fémjelzett nevének ragyogásából, ideje, hogy meglovagolva a dízel őrületet, most újra növelje ázsióját.

A Volvo az új dízel motort a Drive-E névvel látta el. A fejlesztés főbb irányvonalai: alacsonyabb károsanyag-kibocsátás, kisebb fogyasztás, nagyobb fajlagos teljesítmény. A három fenti feltétel ellentmond egymásnak, főként, ha nem akarják, hogy a költségek az égbe szökjenek. Nézzük hogyan valósították meg a gyakorlatban a svédek ezt a feladatot.

A Volvo új dízel motorja nem kicsi, 2000 köbcentis, négyhengeres. A zaj csökkentése érdekében a  kipufogórendszerbe a kötelező katalizátor és hangcsökkentők mellett külön, az egyik dobbal egybeépített rezonancia kamrát is tettek.

A fogyasztás csökkenését és a teljesítmény növelését  egy apró, de fontos tervezési szempont szolgálja: a motorok belső veszteségeinek csökkentése. Ennek legfőbb oka a súrlódás, ami a megfelelő kenés és a szerkezeti részek gondos tervezésével csökkenthető.

Ezt segíti a az elektronikusan vezérelt olajpumpa. A motor vízhűtésének meghajtásáról, három elektronikusan vezérelt vízpumpa gondoskodik. A bemelegítésnél a víz áll, így a motor gyorsan melegszik, ami növeli az élettartamot, és csökkenti a károsanyag kibocsátást. És mivel svédekről van szó, ne feledkezzünk meg a hatékonyabb fűtésről sem.

A Drive-E motorcsalád első dízel motorja a D4, amely már megfelel az Euro 6-os normáknak. A D4-es common rail motor dupla turbós. A feltöltők megkerülő szelepesek - ez megbízhatóbb technika.

A fejlesztések körében megtaláljuk a különleges, többlépcsős befecskendezést, a befecskendezőben elhelyezett nyomásérzékelővel.

Volvo dízel alkatrészek az Ön autójába...

Akár a Volvo saját fejlesztése, akár más gyártótól vették át, eljön az az idő, mikor autója dízel motorját javítani kell. Ha pedig egy ilyen műszaki csoda dízel motorját javítani kell, egy dologban biztos lehet: sokba kerül!

A Royal Diesel Kft segít Önnek jelentős mértékben csökkenteni a javítás költségeit. Bármilyen dízel autója is van (még ha Volvo is), a hozzá szükséges dízel autóalkatrészeket lényegesen olcsóbban tudjuk beszerezni, mint ha márkaszervizben rendelné meg.

Nem hiszi? Hívja vevőszolgálatunkat  a +36 70 455 2064 telefonszámon!

alkatresz-ajanlat

Hólánc, hókarom

Elérhetőségek

Royal Diesel

2310 Szigetszentmiklós

 

Csokonai köz 3/16.

 

hivja most royal mobil

 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

bosch-logo DelphiLogo DENSO Logo Siemens110930 STANADYNE LOGO trwautomotive