Royal Diesel

Get Adobe Flash player

Az első Toyota BMW dízel motorral

Az első Toyota BMW dízel motorral Az első Toyota BMW dízel motorral

A Toyota 2014 januárjában kezdi el az Verso BMW dízel motorral szerelt változatának gyártását. Ehhez a BMW dízel motorjának legkisebb változatát használják, amelyet a ni, amelyet a Mini számára fejlesztettek. Ez 2010 szeptemberében váltotta le az összes Miniben a Peugeot 1600 köbcentis turbó dízel motorját. A Toyota Versoba kerülő dízel motor is 1600 köbcentis, 110 lóerős. Nem véletlenül választották a japánok ezt a motort: ilyen kis méretű korszerű dízel motorja nincs a cégnek, a licence megvásárlása pedig lényegesen olcsóbb a fejlesztésnél.

A BMW dízel motor beépítéséhez új felfüggesztést, váltóházat és lendkereket tervezett a Toyota. A mechanikai problémák azonban eltörpültek a mellett, hogy hogyan oldják meg a BMW motor és a Toyota vezérlésének összehangolását.

Az 1600 köbcentis változat mellett valószínűleg a 2000-es és 2200-as dízel motorokat is átveszi a Toyota, ugyanis ezek fejlesztését is leállították.

A BMW dízel motorok átvételéről a Toyota 2011 decemberében állapodott meg a német céggel, és azóta más területeken is felmerült az együttműködés lehetősége, többek között egy közös sportkocsi padlólemez kialakítása, valamint üzemanyagcellák és lítium/levegő akkumulátorok közös fejlesztése.

alkatresz-ajanlat

Hólánc, hókarom

Elérhetőségek

Royal Diesel

2310 Szigetszentmiklós

 

Csokonai köz 3/16.

 

hivja most royal mobil

 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

bosch-logo DelphiLogo DENSO Logo Siemens110930 STANADYNE LOGO trwautomotive