Royal Diesel

Get Adobe Flash player

SCV szelep

Az SCV szelep szerepe és meghibásodása

SCV-szelep SCV-szelep

 

AZ SCV SZÓ JELENTÉSE: SUCTION CONTROL VALVE – VAGYIS: SZÍVÁST SZABÁLYZÓ SZELEP.

 

 

Az SCV-szelep szerepe

A tápszivattyú amely az üzemanyag-tartályból szűrön keresztül szívja föl a gázolajat és az SCV szelepen keresztül juttatja el a dugattyúkhoz.

 

Az SCV-szelep feladata

Minden üzemállapotban a megfelelő mennyiségű gázolaj jusson a nagynyomású szivattyún keresztül az elosztócsőbe, amivel a nyomásszabályozást végzi.

 

Hogyan működik az SCV-szelep?

Az első generációs common-rail rendszerekkel felszerelt motoroknál - ahol a nyomásszabályozást a szivattyú után oldották meg - a magasnyomású szivattyúval szállított gázolajból ereszti ki a nyomásszabályzó-szelep a fölösleget. Ezáltal a szivattyú munkájának egy része kárba vész és a gázolaj túlzott melegedését is okozza. Ezért a második generációs rendszereknél áttértek a szivattyú előtt történő nyomásszabályozásra így a szivattyú szállítási mennyiségével befolyásolják az elosztócsőben kialakuló nyomás nagyságát. Például a Toyota motorokon alkalmazott korábbi nagynyomású szivattyú is már ezt a szabályozási elvet követte és két darab SCV- szeleppelszabályozta a szállított gázolaj mennyiségét.

 

Az SCV-szelep meghibásodásai

Általában 150 000 km- nél jönnek a hibák. Kigyullad a diagnosztikai lámpa azonban gyújtás levétel és újra indítás után a hiba üzenet eltűnik. Valószínűleg meghibásodott az autójában lévő SCV-szelep, ha nehezen indul hidegen a motor, ha úgy érzi csökkent a motor teljesítménye, ha a motor meg-megáll, illetve ha bizonyos motorterhelés esetén rángat az autó. A nagynyomású pumpa, a benne lévő SCV-szelep, ill. az injektorok hibájából lehet indítási probléma. Ezeket azonban a szervizek pontosan meg tudják határozni, hogy rendbe vannak-e. Mindezek az alkatrészek meghibásodásai jellemzően hidegindítási nehézséget okoznak.

Ha a szerviz szerint SCV-szelep csere aktuális az autójában, akkor vegye fel a kapcsolatot cégünkkel. A Royal Diesel Kft. járművének azonosítása után, pontos árat tud adni Önnek a szükséges SCV szelep beszerzésére. Így jelentős összegeket tud megtakarítani az alkatrészen.

Ha szeretné közvetlenül tőlünk megvásárolni az autójához való SCV-szelepet, hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 353 9106 vagy a +36 70 455 2064 telefonszámon.

 

alkatresz-ajanlat

Hólánc, hókarom

Elérhetőségek

Royal Diesel

2310 Szigetszentmiklós

 

Csokonai köz 3/16.

 

hivja most royal mobil

 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

bosch-logo DelphiLogo DENSO Logo Siemens110930 STANADYNE LOGO trwautomotive