Royal Diesel

Get Adobe Flash player

Fékmunkahenger, fékbetét

Fékmunkahenger, fékbetét csere

Fékmunkahenger, fékbetét csere Fékmunkahenger, fékbetét csere

A fék az autó biztonságos lassulását, megállását szolgálja. A modern gépjárművekben a fék hidraulikus kialakítású. A fékek két fő kopó eleme a fékbetét és a féktárcsa, illetve régebbi típusú járművek hátsó féke dobfék is lehet. A fékek a jármű haladási energiáját súrlódási energiává alakítják át, ezért erősen kopó alkatrészek.

A gépjárművek fékei mostoha körülmények között üzemelnek. A fékbetét és féktárcsa kap hideget, meleget, koszt, nedvességet. A nedvesség korróziót, a por és sár kopást okozhat. Beszoruló idegen tárgy a fékbetét és féktárcsa komolyabb meghibásodását okozhatja.

A fékmunkahenger szerepe

A fékbetét bizonyos rendszerességgel cserére szorul, ilyenkor érdemes ellenőrizni a féknyereg állapotát is. A féknyereg feladata a betétek tartása. A féknyereg szerves része a fékmunkahenger, amely a fékbetétet szorítja a féktárcsára. Egy féknyeregben általában egy fékmunkahenger dolgozik, nagyobb teljesítményű autónál előfordul, hogy két fékmunkahengert alkalmaznak.

A fékbetét típusai

A fékbetét mérete, anyaga, kopásállósága az autó típusától függően változhat. Minden fékbetét esetén fontos követelmény azonban az, hogy a működés közben fellépő erős hő hatására se változtassák tulajdonságaikat. Mert különben nagy sebességről való fékezésnél, a nagy hő hatására szilárdsági problémák jelentkezhetnének.

A fékbetét élettartamát erősen befolyásolja az, hogy hogyan használják azt. A fékbetét kopását befolyásolja a vezetési stílus, a rendszeresen használt útszakaszok típusai (városi közlekedés, autópálya, hegyi utak, stb.). Ha a fékbetét kopása elér egy meghatározott mértéket, akkor azt cserélni kell. A fékbetét kopásának hatására karcos, nyikorgó zajt hallhat a kerekek felől. Egy fékbetét átlagos élettartama 30 000-50 000 ezer kilométer.

Cégünk a TRW fékbetét, fékmunkahenger kínálatát forgalmazza, amelyet sokkal olcsóbban tudunk beszerezni, mintha az autót forgalmazó cégen, vagy annak szervizén keresztül vásárolna meg.

A fékbetét, fékmunkahenger cseréjéhez ugyan szüksége van egy jó szervizre, de magát a betétet vagy munkahengert akár Ön is meg tudja rendelni. Így garantált, hogy a legjobb áron, vadonatúj, a gyárival megegyező autóalkatrészhez jut hozzá.

Járművének pontos beazonosítása után máris árat tudunk adni Önnek a szükséges fékbetét, fékmunkahenger beszerzésére. Meg fogja látni, hogy ezzel igen jelentős összeget tud megtakarítani!

Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 353 9106 vagy a +36 70 455 2064 telefonszámon!

alkatresz-ajanlat

Hólánc, hókarom

 

Elérhetőségek

Royal Diesel

2310 Szigetszentmiklós

Csokonai köz 3/16

Telefon: +36 1 353 9104

+36 1 353 9106

Fax: +36 1 353 9106

Mobil: +36 70 455 2064

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

bosch-logo DelphiLogo 20130726092527 59309 Logo Siemens110930 STANADYNE LOGO trwautomotive