Royal Diesel

Get Adobe Flash player

Gömbcsukló, gömbfej

Gömbcsukló, gömbfej csere

Gömbcsukló, gömbfej csere Gömbcsukló, gömbfej csere

A futóműben-kormányműben három helyen fordul elő gömbcsukló vagy gömbfej alkalmazás:

1. kormányösszekötő
2. stabilizátor gömbfej
3. lengőkar

A gömbfej vagy gömbcsukló nem túl bonyolult alkatrész: egy gömb illeszkedik egy megfelelő ellendarabba, amelynek másik oldalát kupak zárja le, és amelynek belseje perselyezve van.

Nézzük meg a fenti három gömbfej tipikus meghibásodásait, vagyis hogy mi miatt lehet szükség cseréjükre

1. Kormányösszekötő gömbcsukló

A futómű kopogását vagy lógását okozhatja a belső kormányösszekötő gömbcsukló meghibásodása. A kormányösszekötő gömbcsukló kopása, meghibásodása általában azért alakul ki, mert a futóművet ütések érik menet közben, és a gömbfejek veszik fel az ütések jó részét. Az ütések hatására jellemzően 100 000 – 150 000 kilométer után „lógni” kezdenek vagyis a kormány apró rángatásakor érezhető enyhe lötyögés. Ha a gömbcsukló „lóg”, onnantól állapota még gyorsabban romlik, egy idő után már kopogó hangot hallat.

2. Stabilizátor gömbcsukló

A futóműben található mechanikus stabilizátor lejjebb helyezi a jármű tömegközéppontját, azért, hogy kanyarban kisebbet billenjen. A stabilizátor rudat a lengéscsillapítókkal a stabilizátor gömbfej köti össze. Ez a gömbcsukló biztosítja az alkatrészek szabad elmozdulását.

Mivel a stabilizátor gömbfej állandóan mozog, ezért folyamatosan kopik. Meghibásodása esetén egyenetlen úttesten kopogó hangot ad.

3. Alsó lengőkar gömbfej (trapézgömbfej)

Ez a gömbcsukló köti össze a csonkállványt az alsó lengőkarral. Feladata még hogy a csonkállvány szabadon elfordulhasson. A gömbfej meghibásodása esetén cserélni kell. Ez nem túl bonyolult, néhány óra alatt elvégezhető. A gömbfej cseréje után minden esetben futómű állítás szükséges!
Cégünk a TRW futómű és kormánymű gömbcsuklóit forgalmazza, melyeket sokkal olcsóbban szerzünk be, mintha az autót forgalmazó cégen, vagy annak szervizén keresztül vásárolná.
A gömbfej cseréjéhez ugyan szüksége van egy jó szervizre, de magát a gömbcsuklót akár Ön is meg tudja rendelni. Így garantált, hogy a legjobb áron, vadonatúj, a gyárival megegyező alkatrészhez jut hozzá.
Járművének pontos beazonosítása után máris árat tudunk adni Önnek a szükséges gömbfej beszerzésére. A keresettebb típusokat azonnal, raktárról szállítjuk. Meg fogja látni, hogy ezzel igen jelentős összeget tud megtakarítani!
Hívja ügyfélszolgálatunkat a +36 1 353 9106 vagy a +36 70 455 2064 telefonszámon!

Kapcsolódó elemek

Tovább a kategóriában: Fékmunkahenger, fékbetét csere »

alkatresz-ajanlat

Hólánc, hókarom

 

Elérhetőségek

Royal Diesel

2310 Szigetszentmiklós

Csokonai köz 3/16

Telefon: +36 1 353 9104

+36 1 353 9106

Fax: +36 1 353 9106

Mobil: +36 70 455 2064

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

bosch-logo DelphiLogo 20130726092527 59309 Logo Siemens110930 STANADYNE LOGO trwautomotive