Royal Diesel

Get Adobe Flash player

Nagynyomású szivattyú

A diesel üzemanyag szivattyú (nagynyomású szivattyú) szerepe

Nagynyomású szivattyú javítás, felújítás, csere Nagynyomású szivattyú javítás, felújítás, csere

Cégünk új Bosch, Delphi, Siemens VDO (Continental) és Denso nagynyomású szivattyú beszerzésére, felújítására és javítására specializálódott.

Ha Önnek új magasnyomású szivattyú cserére van szüksége, ezt is meg tudjuk oldani.

Ha szeretné a csere magas költségét csökkenteni, el tudjuk végezni a nagynyomású szivattyú felújítását, javítását is.

nagynyomású szivattyú javítás és felújításs

Mielőtt a common rail rendszerben alkalmazott nagynyomású szivattyú bemutatásába kezdenénk, nem árt, ha tisztában van vele, hogy a gyakorlatban kétféle üzemanyag szivattyú létezik.

A diesel járművekben (ahogy a benzinesekben) is van egy úgynevezett elektromos üzemanyag szivattyú, ami a diesel üzemanyag tankból a nagynyomású szivattyúig juttatja el az üzemanyagot. Az „igazi” diesel üzemanyag szivattyú azonban az a nagynyomású szivattyú, amely a befecskendezéshez szükséges közel 1000 bar nyomást állítja elő.

Nagynyomású szivattyú rendszerek

A Diesel rendszerek gyártóinál máshol helyezkedik el a kisnyomású és nagynyomású üzemanyag szivattyú.

A Denso és Bosch diesel rendszereknél az elektromos üzemanyag szivattyú magában a diesel üzemanyag tankban van, onnan juttatja fel a nagynyomású szivattyúig az üzemanyagot. Ezek az elektromos szivattyúk ritkábban hibásodnak meg.

A Delphi diesel rendszerekben azonban a kisnyomású üzemanyag szivattyú magában a nagynyomású üzemanyag szivattyúban van. A Delphi diesel rendszereknél ez azért gyakori hibaforrás, mert a magyar szabványú tüzelőanyag sok esetben nem ad megfelelő kenést a kisnyomású üzemanyag szivattyúnak. Ennek az a következménye, hogy az üzemanyag szivattyú lapátjai elkopnak, berágódnak.

Ebben az esetben általában az egész diesel rendszer tisztításra és javításra szorul, mert a megkopott kisnyomású szivattyúról leváló fémszemcsék,  telenyomják az üzemanyag rendszert apró fémforgácsokkal. Általában az ilyen esetekben a diesel injektorok is javításra vagy cserére szorulnak, mert a fémszemcsék elszennyezik az injektorokat is.

A nagynyomású szivattyú szerepe

Nagynyomású üzemanyag szivattyú feladata, hogy a szükséges nyomáson biztosítsa a megfelelő mennyiségű diesel üzemanyagot. A nagynyomású szivattyú a common rail rendszer számára a nyomást a befecskendezéstől függetlenül biztosítja.

A nagynyomású üzemanyag szivattyú a diesel motoron található, a motor egy tengelykapcsoló, lánchajtás, fogasszíj vagy fogaskerék segítségével hajtja meg. A nagynyomású szivattyú fordulatszáma ezért egyenes arányban áll a motor fordulatszámával.

Ha az Ön autó szervize megmondja, hogy pontosan melyik nagynyomású szivattyú alkatrészre van szükség, akkor hívjon minket! Járművének azonosítása után máris pontos árat tudunk mondani Önnek a szükséges diesel alkatrész beszerzésére. Meg fogja látni, hogy ezzel igen jelentős összeget tud megtakarítani!

A magasnyomású szivattyú javítás és felújítás menete

Cégünk a nagynyomású szivattyúk hibakód bemérését, illetve komplett felújítását, szét- és összeszerelését, tömítéskészlet cseréjét vállalja. A magasnyomású szivattyú tesztelésére speciális tesztpadok állnak rendelkezésünkre.

A jó diagnosztika az alapja a sikeres nagynyomású szivattyú felújításnak.

A teljes magasnyomású szivattyú rendszer cseréje nagyon drága az elképesztő alkatrész árak miatt. Ezért az új nagynyomású szivattyú értékesítés mellett el tudjuk végezni a magasnyomású szivattyú vizsgálatát, javítását és felújítását is.

A nagynyomású szivattyú javítás és felújítás menete

Csak kiszerelt magasnyomású szivattyú javítását vállaljuk!

Telefonos egyeztetést követően a felújítandó nagynyomású szivattyút leadhatja személyesen, elküldheti futárszolgálattal vagy postai úton.

Az ország teljes területéről fogadunk bevizsgálásra vagy felújításra szoruló magasnyomású szivattyúkat.

A beérkezett nagynyomású szivattyúk hiba megállapítását követően pontos árat adunk a felújítás, illetve javítás anyagköltségére és munkadíjára vonatkozóan.

Ha Ön elfogadja az ajánlatot, már meg is kezdődik a magasnyomású szivattyú felújítás.

Az elkészült alkatrészek egyeztetést követően átvehetők személyesen vagy cégünk GLS futárszolgálattal házhoz szállítja.

A felújított alkatrészekre 6 hónap garanciát vállalunk.

A nagynyomású szivattyú felújítás és javítás munkafolyamata

Szemrevételezés után próbapadra tesszük és megvizsgáljuk a hibás magasnyomású szivattyút.

Ha a nagynyomású szivattyú szivárog, vagy nem hozza a kívánt mérési értékeket, ez esetekben a szétszerelés után megtisztítjuk és kicseréljük a hibás alkatrészeket. Ezek magasnyomású szivattyúk esetében pl. a transzfer (kisnyomású) pumpa, a görgők, a tömítéskészlet, stb.

Ezután a magasnyomású szivattyút összeszereljük, beállítjuk.

Ha szeretné közvetlenül tőlünk megvásárolni az autójához való diesel alkatrészt, hívja ügyfélszolgálatunkat.

nagynyomású szivattyú javítás és felújításs

alkatresz-ajanlat

Hólánc, hókarom

Elérhetőségek

Royal Diesel

2310 Szigetszentmiklós

 

Csokonai köz 3/16.

 

hivja most royal mobil

 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

bosch-logo DelphiLogo DENSO Logo Siemens110930 STANADYNE LOGO trwautomotive